05 367 13 30
05 367 13 34
info@fama.si

O Nas

Spoštovane, spoštovani,

Trgovsko podjetje Fama – Vipava bo v mesecu juniju praznovalo 30 let rasti in uspešnega poslovanja. Od ustanovitve 18. junija 1990 in začetka na Vojkovi ulici v Vipavi povečuje obseg poslovanja in ima sedaj že več kot 125 zaposlenih. V letu 2019 je podjetje imelo več kot 20. milj. € neto prihodkov in je zadnja leta največje podjetje v Občini Vipava. Vsa leta svojega obstoja posluje pozitivno in je za odgovorno poslovanje prejelo najvišje občinsko priznanje ter priznanje Gospodarske zbornice Slovenije »Pomladni veter«.

Fama ima dve osnovni dejavnosti in sicer veleprodajo ter maloprodajo. Sektor veleprodaje ima centralno skladišče v Vrhpolju pri Vipavi. Od tu oskrbujejo 720 eksternih kupcev. Večina kupcev je na področju Primorske. V zadnjih letih pridobiva kupce tudi širše po Sloveniji, pa tudi po Italiji in Hrvaški!  Za podjetje so vse bolj pomembni tudi kupci v okviru ZMTS – Združenja malih trgovcev Slovenije, kjer je Fama zelo aktivna.

Fama ima dva nakupovalna centra in sicer v Vipavi ter Sežani. Verigo maloprodaje pa tvori še 21 lastnih in več franšiznih podeželskih marketov od Trente na severu do Pobegov pri Kopru.

Fama ima trenutno več kot 450 dobaviteljev, med njimi so vsi največji slovenski proizvajalci in distributerji. Na italijanskem trgu pa sodeluje z več italijanskimi proizvajalci in trgovci. Na svojih policah ima tako proizvode originalne kvalitete za zahodnoevropski trg. Druga prednost pa so proizvodi številnih kmetij in manjših domačih proizvajalcev, ki se vse bolj iščejo in odlično prodajajo.

V svojo poslovno politiko smo zapisali, da smo zaposlenim prijazno podjetje. Lokalni skupnosti pa družbeno odgovorno podjetje, ki živi in diha z okoljem, kjer ima svoje poslovne enote. Še zlasti pa v Vipavi, kjer je vsa ta leta tudi sedež podjetja. Fama je solastnik in se je močno angažirala pri ohranitvi in razvoju Primorske hranilnice Vipava. Je bila med pobudniki ustanovitve in je vsa leta glavni sponzor članske ekipe Nogometnega kluba Vipava, ki vsa leta odlično igra in je lani napredoval v novo 3. ligo – zahod. Prav tako je glavni pokrovitelj Vipavske trgatve in številnih drugih prireditev v Občini Vipava in na Primorskem. 

Vabljeni v markete Fama Vipava. Ne bomo vas razočarali!

Direktor podjetja: Aleksander Lemut