FAMA d.o.o. Vipava

 

Goriška cesta 13

5271 Vipava

Tel.: 05 367 13 30 in 05 367 13 34

Fax: 05 367 13 32

  • Wix Facebook page

Kontaktirajte nas

Copyright © 2017 Fama Vipava. Vse pravice pridržane.

Spoštovane, spoštovani,

 

 

Trgovsko podjetje Fama – Vipava bo v mesecu juniju praznovalo 29 let rasti in uspešnega poslovanja. Od ustanovitve 18. junija 1990 v garaži na Vojkovi ulici v Vipavi povečuje obseg poslovanja in ima sedaj že več kot 120 zaposlenih. V letu 2018 je podjetje imelo več kot 20. milj. € neto prihodkov in je zadnja leta največje podjetje v Občini Vipava.

Fama ima dve osnovni dejavnosti in sicer veleprodajo ter maloprodajo. Sektor veleprodaje ima centralno skladišče v Vrhpolju pri Vipavi. Od tu oskrbujejo 720 eksternih kupcev. Večina kupcev je na področju Primorske. V zadnjih letih pridobiva kupce tudi širše po Sloveniji, pa tudi po Italiji in Hrvaški!  Za podjetje so vse bolj pomembni kupci v okviru ZMTS – Združenja malih trgovcev Slovenije, kjer je Fama zelo aktivna.

Fama ima dva nakupovalna centra in sicer v Vipavi ter Sežani. Verigo maloprodaje pa tvori še 21 lastnih in več franšiznih podeželskih marketov od Trente na severu do Pobegov pri Kopru.

Fama ima v Sloveniji več kot 450 dobaviteljev, med njimi so vsi največji slovenski proizvajalci in distrubuterji. Na italijanskem trgu pa sodeluje z več italijanskimi proizvajalci in trgovci. Na svojih policah ima tako proizvode originalne kvalitete za zahodnoevropski trg. Druga posebnost pa so proizvodi številnih kmetij in manjših slovenskih proizvajalcev, ki se vse bolj iščejo in odlično prodajajo.

V svojo poslovno politiko smo zapisali, da smo zaposlenim prijazno podjetje. Lokalni skupnosti pa družbeno odgovorno podjetje, ki živi in diha z okoljem, kjer ima svoje poslovne enote. Še zlasti pa v Vipavi, kjer je vsa ta leta tudi sedež podjetja. Fama je solastnik in se je močno angažirala pri ohranitvi in razvoju Primorske hranilnice Vipava. Je bila med pobudniki ustanovitve in je vsa leta glavni sponzor članske ekipe NK Vipava, ki vsa leta odlično igra in bo letos napredoval novo 3. ligo - zahod. Prav tako je glavni pokrovitelj Vipavske trgatve in številnih drugih prireditev v Občini Vipava in na Primorskem.

 Vabljeni v markete Fama Vipava. Ne bomo vas razočarali!

 

Direktor podjetja: Aleksander Lemut